Професионално избелване на зъби

project thumb8Избелването със ZOOM 2 Whitening Ви предлага пълна гама от опции, базирани на нуждите и начина ви на живот. Професионално избелване на зъби с Zoom 2 Вхитенинг е безопасно, без болка, устойчиво и се използва от над 10 милиона души. Професионалното избелване е бърз, ефективен и безопасен начин да избелите зъбите си. Резултати от професионални терапии могат да бъдат незабавни (до 8 нюанса по-бели от 45 минути). Този процес е безопасен, надежден и безпроблемен. ВЪЗПОЛЗВАЙ СЕ СЕГА ОТ ОФЕРТА -20% ЗА ИЗБЕЛВАНЕ НА ЗЪБИ

Идеалният кандидат за избелване има естествени зъби с жълто оцветяване или те са придобили този цвят като резултат от възраст,пушене и други фактори. Кафяви,оранжеви и сиви зъби са най-трудни за избелване.Пациенти с композитни реставрации са също добри кандидати,но те трябва да бъдат уведомени,че след приключване на избелването може да се наложи смяна на композита.

izbelwane7

izbelvane4izbelwane na zabi3izbelvane zabi6izbelvane zabi2izbelvane zabi1 

Какво представлява избелването? Избелването на виталните (живите) зъби е козметична процедура, при която свободните радикали на кислорода от активни вещества (карбамидпероксид, хидроксипероксид) осъществяват окисляване - обезцветяването на различни органични депозити в емайла на зъбите. Този процес възвръща нормалния бял цвят на зъбите (ето защо поначало тъмните съби слабо се повлияват). За крайният ефект на избелването влияят много фактори - степен на оцветяването, процент на активната съставка (6%, 10%, 16%, 22%, 30%), използване на светлина за ускоряване на процеса и др. За пациенти, на които предстоят естетични възстановявания: изчакайте две седмици след последната избелваща процедура, за да се стабилизира цвета. Не нанасяйте адхезив /бонд/ след по-малко от 48 часа след избелващата процедура, защото се намалява силата на свързване в този период. Въпреки , че почти винаги има подобрения при зъби с тетрациклинови петна, не при всички пациенти се постига оптимален резултат. Продължителната употреба на избелващите системи на Дискус Дентал за период 3-6 месеца, постепенно и безопасно ще избели тези петна.

Колко време трае избелването? За повечето хора, избелването трае много години. Вашите зъби се оцветяват от консумирането на различни храни и напитки. Избелването възвръща нормалния бял звят на зъбите. Подложени на различни оцветяващи фактори (особено кафе, кола, червено вино, цигари) зъбите ви ще започнат да се оцветяват отново. Колкото по-интензивна е употребата на тези оцветяващи фактори толкова по-бързо ще потъмнеят зъбите ви. Избелването трае най-малко 1 година, средно около 3-4 години. Някои хора предпочитат да прилагат ежегодно доизбелващи процедури на всеки 6-12 месеца за да поддържат зъбите си винаги бели.

За кого е подходящо? Идеалният кандидат за избелване има естествени зъби с жълто оцветяване или те са придобили този цвят като резултат от възраст,пушене и други фактори. Кафяви,оранжеви и сиви зъби са най-трудни за избелване.Пациенти с композитни реставрации са също добри кандидати,но те трябва да бъдат уведомени,че след приключване на избелването може да се наложи смяна на композита. 

Как да предотвратим високата чувствителност?

Предварителни мерки:Използване на паста за зъби, която съдържа натриев сулфат 4 до 6 седмици преди избелването.Използване на паста за зъби, съдържаща KNO3 (Fluoridex) 10 до 14 дни преди избелването.400-600 мг. Ибупрофен 1 час преди избелването.Изолация на оголен дентин (ако има такъв).Шини с "Relief ACP" преди и след избелването.

Кои са основните причини за оцветяването на зъбите? С термина избелване на зъби се означава промяна в интензитета (наситеноста) на цвета на зъбите в човешката уста спрямо предишното им състояние. Това са пигментите в някои храни и напитки, сред които редица изкуствени оцветители в хранителната индустрия. Силните естесвени пигменти се съдържат в червеното вино, кафето, черния чай, какаото, колата. Други причини са възраста, генетични оцветявания (тетрациклинови, хипоплазии, недостатъчност на емайла и дентина и др.), цигарите, зъбната флуороза. Съществува разлика между степента на избелване при различните нюанси на зъбите - най-добре се повлияват кафявите, червените, жълтите, оранжевите оцветявания, по-слабо зеленикавите, синкавите, сивкавите. Вътрешните оцветявания, дължащи се на променен цвят на дентина под емайла, не се повлияват от такова избелване и при тях са подходящи фасети и керамични корони.

Как можем да избелим зъбите си? Избелването е козметична процедура. Външното избелване може да се осъществи чрез няколко метода, но само два от тях са ефективни. Първият метод представлява самостоятелно избелване, което протича с изработване на индивидуални шини от зъболекаря. В тях се нанася активен избелващ гел, като тази процедура се повтаря няколко дни подред за по 1-2 часа. Вторият метод е професионалното избелване, при което стоматологът нанася и активира гел с помощта на специална лампа. Процедурата се извършва в рамките на едно посещение.

Каква е разликата между двата вида избелване? Почти всеки може да се възползва от избелването. Има възрастова бариера от 13г., с която се съобразяваме. След преглед в нашата клиника се прави анализ и подробно се обяснява на пациента от кой цвят започваме, колко нюанса ще избелим, какво ще се постигне в крайна сметка. Самостоятелното избелване е опасно средство за избелване, защото няма възможност за точно дозиране на гела в цялата уста. Системното неконтролирано използване може да доведе до трайна свръхчувствителност на зъбите. Има по-слаб избелващ ефект в сравнение с професионалното избелване с лампа Zoom. Желаният ефект се получава след многократни и продължителни процедури. Обикновено е нужно много време за извършването им. Професионалното избелване е точно дозирано от вашия лекар по дентална медицина, то се извършва под негово ръководсво и има продължителност колкото един записан час. Ефектът му е по-продължителен; освен това по-рядко се наблюдава свръхчувствителност.

Кой може да се възползва от избелването? Почти всеки. Има възрастова бариера от 13г., с която се съобразяваме. След преглед в нашата клиника се прави анализ и подробно се обяснява на пациента от кой цвят започваме, колко нюанса ще избелим, какво ще се постигне в крайна сметка. След процедурата най-голямото удовлетворение за нас са щастливите пациенти, които са изненадани от резултатите. Хората, чувствителни към светлина, а също така и пациенти, подложени на терапия с радиация, фото- и химиотерапия, не трябва да се подлагат на тази процедура. Всеки един от тях може да си избели зъбите със системите за домашно избелване, предписани от вашият зъболекар.

Много хора ли избелват своите зъби? Доказано е, че бляскавата усмивка е една от чертите, които най- силно въздейсвтат върху цялостната Ви визия. Освен това, тя Ви осигурява самочувствието, за което винаги сте мечтали, и примамливия външен вид, привличащ противоположния пол на подсъзнателно ниво. Запознавайки се с тези научни факти, със сигурност Ви е по-лесно да проумеете защо милиони хора по света избелват зъбите си. Този път отговорът е много прост - ДА, милиони хора по света използват избелващи зъбите технологии! Доказано е, че бляскавата усмивка е една от чертите, които най-силно въздейсвтат върху цялостната Ви визия. Освен това, тя Ви осигурява самочувствието, за което винаги сте мечтали, и примамливия външен вид, привличащ противоположния пол на подсъзнателно ниво. Запознавайки се с тези научни факти, със сигурност Ви е по- лесно да проумеете защо милиони хора по света избелват зъбите си.

Безопасно ли е избелването? Да. Обширно проучване и клинични изследвания сочат, че избелването на зъби под наблюдението на специалист- стоматолог е безопасно. В действителност, много зъболекари определят избелването като най-безопасната козметична стоматологична процедура, която съществува. Естествено трябва да се съобразим с възрастта. Не се препоръчва на деца под 13 години, на бременни и кърмачки.

Колко дълго можем да запазим желаният ефект? За да изглеждат зъбите Ви винаги блестящо препоръчваме почистване с конец вечер и миене 2 пъти на ден с избелваща паста за зъби, както и поддържане у дома с избелващи гелове, предписани от зъболекаря Ви. Ако спазвате някои прости правила след избелването зъбите Ви ще бъдат винаги по-бели отколкото са били преди. За да изглеждат зъбите Ви винаги блестящо препоръчваме почистване с конец вечер и миене 2 пъти на ден с избелваща паста за зъби, както и поддържане у дома с избелващи гелове, предписани от зъболекаря Ви.

Какво усещат пациентите по време на процедурата? По време на процедурата пациентите усещат лека студенина на зъбите си. Тя не е болезнена и неприятна, пациентът спокойно може да се отпусне на гледа филм или да слуша музика.