Зъбни импланти

Екипът ни е с дългогодишен опит и специализация в хирургия и имплантология
Дентален център Вимплант е специализиран в дентална имплантология 
Работим с най-ново поколение италиански зъбни импланти
Възможност за множество вариации според пациента

Capture

Дентален център Вимплант е официален представител за България на италиански импланти Multysustem
В клиника Вимплант те се използват повече от 10 г. и са най-качествените дентални импланти
Повече информация www.multysystem.com
 
implantan 3
zabni implanti8
zabni impanti0
 

 

 

 

 

 Решението да пристъпите към протезиране със зъбни импланти е от съществено значение. Те се отразяват на целия организъм и на неговото добро здраве. Зъбните импланти, използвани от повечето стоматолози са кореново-оформени импланти, което означава, че те са заместители на естествените зъбни корени в зоните на липсващите зъби. Зъбният имплант е изкуствен зъбен корен, който позволява стабилност за изкуствената корона. Важно е да заместим естествените корени на 

зъбите така, че да можем да възстановим естетично короните на съответните липсващи. Задържането на зъбните корени в костта осигурява стабилна основа за зъбите, а от друга страна запазва и съответната област от челюстта във функционална годност. В заключение, костта осигурява стабилност на зъбните корени, а от друга страна зъбните корени запазват костта във функционална и анатомична цялост. Когато по някакви причини се загубят зъби, костта която е поддържала техните корени се стопява и смалява. Този процес се нарича костна резорбция (атрофия). Д-р Илия Будев посочва че все пак костта може да бъде предпазена от резорбция чрез заместването на зъбните корени със зъбни импланти. В момента, в който между костта и импланта се създаде здрава връзка, той може да осигури същата функция както естествения зъбен корен: силна основа за отхапване и дъвчене и стимулиране на челюстта за запазване на нейната кост.

zabni implanti 2zabni implanti7polezno implanti 03

Основната цел е с тяхна помощ да се осигурят достатъчно "опорни зъби". Те могат да се използват при всички клинични показания - за възстановяване на единичен зъб, за стабилизиране на мостове, за частични или цели протези. Имплантатите успешно се използват за задържане на автогенни и алопластични костни присадки. С помощта на подходящо избрана имплантна система днес до голяма степен може да се гарантира оптимална първична стабилност и успешна остеоинтеграция дори при ниска плътност на костта.

Какво представлява зъбния имплант? Зъбните импланти представляват "изкуствени корени" със специфична форма и награпена повърхност. Изработват се от биологично съвместими материали. Такъв е и неутралният титан който ние използваме в нашата практика. Той се приема от човешкия организъм и не се отхвърля. Имплантите заместват липсващите зъби, включително техните корени. Те се имплантират в костта на тяхно място.Това може да стане веднага след изваждане на зъба или по-късно. Повреме на оздравителния процес, който продължаванай-малко 3 месеца, костта полепва по импланта така че той става впоследствие здраво закотвен в нея. През този период той се предпазва от натоварване. След това към импланта се завинтва пънче, върху което се фиксира новият зъб.

Защо да предпочетем зъбни имплантати? Целта на протетичното денталено лечение винаги е била да възстанови естественото състояние на устата. Със значителното развитие на зъбопротезната имплантология се предлагат решения на много от денталените проблеми. Ползата от имплантатите е очевидна. Като цяло е подобрено качеството на живот. Вашите нови зъби изглеждат като естествените и стоят здраво на място, без да се налага изпиляване на съседни здрави зъби. Имплантите предлагат възможности и при протезите: да се намали размера и да бъдат здраво фиксирани, което води до по-добра функционалност и по-добра естетика. А това ще повиши вашето самочувствие и увереност.

В кои случаи могат да бъдат използвани импланти? Импланти могат да бъдат използвани при всички клинични показания - за възтановяване на единичен зъб, за стабилизиране на мостове, частични и цели протези. Всичко зависи от ситуацията във вашате уста. Процентът на успеваемост е еднакво висок независимо дали имплантът се поставя в горна или долна челюст. Всеки може ли да има импланти. Има случаи при които импланти не могат да бъдат използвани. Примери за това са: пациенти в детска възраст, възрастни, страдащи от тежки сърдечни заболявания, проблеми със съсирването на кръвта или заболявания на костите, включително и остеопороза пациенти пристрастени към лекарства или алкохол при хипертонично и диабетично болни условие е тяхното състояние да бъде стабилизирано /сътрудничеството с лекуващия лекар в тези случаи е задължително/ както при естествените зъби, за да се гарантира дългия живот на имплантите и тук е необходима отлична устна хигиена. Рано или късно лошата хигиена ще доведе до загуба на имплланта. Тук трябва да се имат предвид и общите противопоказания за дентални хирургични процедури. Те включват: намалена коагулация на кръвта, нарушения в зарастването на раните, имуносупресивно лечение като химиотерапия и лъчетерапия, инфекции и възпаления в устната кухина, неповлияни парафункции като бруксизъм, лоша оклузия или артикулация, недостатъчна височина или широчина /обем/ на костта, недостатъчно покритие на меките тъкани

Какво включва лечението с импланти? След подробен преглед на Вашите зъби и уста се взема решение за имплантно лечение. Извършва се пълна диагностика и анализ на взетите отпечатъци и рентгенографии. Обяснява се на пациента избрания план и приблизителните разходи по лечението. Ако бъде одобрен, операцията може да започне:

След поставяне на местна упойка, внимателно се разкрива костта, за да е възможно поставянето на импланта в нея. Мястото се подготвя, имплантът се поставя и след това венецът се зашива. Имплантирането наподобява като усещане ваденето на зъб. В зависимост от конкретната ситуация за стабилното закотвяне на имплантите са необходими от 3 до 6 месеца. След това към импланта се завинтва пънче и върху него се фиксира корона или протеза.
Каква е надежността на един имплант? Имплантите отговарят на научните изисквания за дълготрайни протези. Най-общо казано от Вас зависи колко време ще запазите Вашите импланти. Когато имате добра орална хигиена Вие ще се предпазите от възпаление, което би застрашило Вашия имплант. Много пациенти имат импланти от дълги години без никакви проблеми. Ако сте готови да спазвате важните съвети на Вашия лекар по дентална медицина относно добрата хигиена и редовните контролни прегледи, ще се наслаждавате на здраво закотвените нови зъби дълго време.